Hogyan dekoráld az igloo-d az ünnepekre?

Ebben a cikkben összeszedtük azokat az ötleteket, amelyeket mi is hasznosítunk a karácsonyi és ünnepi dekorációk kitalálásakor. Egy igloo díszítése nem egyszerű feladat, sok mindent át kell gondolnunk a jó kialakítás és a hely maximális kihasználása érdekében.
Sorra kell vennünk, hogy hány asztalt használjunk, mekkorák legyenek a székek és milyen stílusban jelenjenek meg a dekor elemek a sátorban.

Kezdjünk is az elején, a fényekkel. Minden igloo-ba szerelünk lámpákat, melyek az igloo tetejéről lógnak le és világítják be a teret. Ezek a lámpák alapból az igloo tartozékai, így érdemesebb inkább a hangulatvilágításra koncentrálni. Karácsonykor nagyon hangulatosak a fényfüzérek, kis lámpások és elektromos mécsesek. Minden, ami nem nyílt lánggal ég, az hasznosítható az igloo-ban. Akár pár hőgomba, vagy elektromos fűtőtest segítségével is bevilágíthatjuk a teret, a melegítők sárgás fénye remekül fokozza majd az ünnepi hangulatot és a sátor atmoszféráját.

A füzéreket végigvezethetjük az igloo vázán, ezzel különleges és érdekes hatást kölcsönözve az egész épületnek. Távolról is szembetűnő ez a szép effektus, amit a fényfüzérek sokasága képez, különösen sötétben rajzolódik ki szépen az igloo már a távolból is.

Ha megvannak a fények, akkor ideje gondoskodni a kényelemről. Szeretnénk, ha minél komfortosabb és kényelmesebb lenne a sátorban eltöltött minden percünk, ezért párnákkal, takarókkal, plédekkel, puha szőrmékkel vagy matracokkal bélelhetjük az igloo-t és a benne elhelyezett ülőalkalmatosságokat.
Különösen jól illik a karácsonyi hangulathoz a fehér műszőrme takaró, melyet a székek támláján dekorelemként is fel tudunk használni.

Milyen ötletünk van még?

Csak most kezdünk belejönni...
Egy igloo berendezése nem egyszerű feladat. Ezért kérünk sokszor mi is segítséget hozzá és együtt ötletelünk a családdal és a barátokkal a legújabb trendekről és a jobbnál jobb megoldásokról.

Karácsonykor elhelyezhetünk benne faágakat, sok zöldet, girlandokat és ha kedvünk támad és akad otthon egy felesleges karácsonyfatalp, akkor akár még egy karácsonyfát is.
Milyen menő dolog lenne, ha az idei ajándékozás nem bent a házban, hanem kint történne meg a kertben, az igloo-ban?! Gondoltál már erre? Sok örömteli pillanatot lehet okozni a gyerekeknek ezzel.

A kisebb méretű igloo-t nagyon hangulatosan, kevés alapanyagból is be lehet rendezni, míg a nagyobb több lehetőséget rejt magában, ám több kellék is kell hozzá. Érdekes hétvégi tevékenység lehet gyerekekkel az is, ha gömböket lógatunk le az igloo vázáról sorban, átlátszó damillal. Különböző méretű karácsonyfadíszek és gömbök lóghatnak a magasból, más-más méretűek sorban váltakozva. A gömbök alá zöld girland itt is kerülhet, ezzel is színesítve a benti hangulatot.

Így már nem maradt más hátra, csak az, hogy az asztalokat rendbe rakjuk. Karácsonyi terítő, futó az asztalra, ünnepi szalvéta és étkészlet, valamint szép pezsgős és borospoharak is díszíthetik az igloo asztalait. Természetesen, ha nincs kedvünk mosogatni, akkor papír vagy bambusz elemeket is használhatunk, ezzel is időt spórolva magunknak. Ha nem akarjuk, hogy elegáns vacsora hangulat legyen a sátorban, hanem inkább egy bohókásabb, nem túl kötött érzést szeretnénk a vendégeinknek adni, akkor a földön ülve, párnákon is fogyaszthatóak az ünnepi falatok. Voltál már karácsonyi pikniken? Mi még nem, de szívesen kipróbálnánk.

Már csak egy kis zene és egy finom pohár pezsgő hiányzik, aztán kezdődhet is az ünnepi igloo buli!


Írj nekünk még ma, és rendezzük be együtt a kültéri igloo világod!

Vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben:
info@igloo.hu
Vagy hívj minket telefonon:
+36308265787

További cikkeink