Garanciális feltételek

Ez a tájékoztató az Astreea® IGLOO garanciális feltételeit, használati és karbantartási szabályait tartalmazza. Mivel ez a tájékoztató a termék integrált részét képezi, javasoljuk, hogy tartsa elérhető helyen, hogy a használat teljes ideje alatt könnyen hozzáférhető legyen. 

 • Polikarbonát burkolatú modellek (Igloo PLUS, Igloo CUBE) esetén 3 év teljeskörű garancia
 • PVC burkolatú modellek esetén 3 év a vázszerkezetre, 1 év a PVC fóliára

 Azon igluk kapcsán, melyek az átlagos használat mértékétől eltérően extrém magas igénybevételnek vannak kitéve (például közületek, vendéglátóipari egységek kerthelységei, teraszai) a garancia feltétele a 6 (hat) havonta egyszeri karbantartás (csavarok újra húzása, panelek finomhangolása és beállítása, csapágyak és görgők zsírozása) amelynek elmaradása a garancia elvesztésével jár. Ilyen esetben kollégáink csak előzetesen elfogadott árajánlat esetén tudják a szükséges javítást, beavatkozást elvégzeni.  A karbantartás aktuális díjáról kollégáink tudnak naprakész felvilágosítást nyújtani.

A garanciális feltételek érvényesítése:

 • A termék átvételekor ellenőrizze, hogy a berendezés szállítás közben nem sérült-e meg, hogy a tartozékok épek illetve hiánytalanok-e.
 • Az esetleges reklamációs igényeket írásban kell benyújtani a kézhezvételtől számított 3 napon belül.
 • A vevő csak akkor érvényesítheti a garanciához fűződő jogait, ha betartotta az arra vonatkozó, a szállítási szerződésben meghatározott feltételeket.
 • A garancia a hibás darab javítására vagy cseréjére korlátozódik, annak beépítése a gyártó utasításainak megfelelően kell történjen. A kereskedők vagy a felhasználók nem követelhetnek semmiféle kártérítést a gyártótól és a forgalmazótól az esetlegesen elszenvedett károkért vagy a használatból eredő költségekből (munkadíjak, szállítás, hibás kivitelezés, közvetlen vagy közvetett balesetek stb.).
 • Garantáljuk, hogy az Astreea® Igloo termékek alapanyaga felhasználása és gyártása a rendeltetésszerű használat figyelembevételével történik. A teljes csere csak akkor lehetséges, ha a hiba csere- és pótalkatrészekkel nem lehetséges.

A garancia nem terjed ki:

 • a nem megfelelő összeszerelés vagy szállítás során keletkező károkra,
 • azokra a meghibásodásokra vagy károkra, amelyek a vásárlás utáni nem rendeltetésszerű használatból származnak,
 • az extrém időjárási körülményekből (pl. 120 km/h órás vagy e feletti szélvihar, felhőszakadás) fakadó meghibásodásokra – ezek elhárítása csak külön díjazás ellenében, előzetesen elfogadott árajánlat esetén végezhető el kollégáink által,
 • a nem megfelelő karbantartásból, helytelen rögzítésből, rossz összeszerelésből adódó, elhanyagolásból, fizikai sérülés okozásából eredő horzsolásokból, égésből, vagy maró folyadék fröccsenéséből keletkező károkra vagy szakadásra,
 • PVC fólia esetén az esetleges fokozott UV sugárzás révén történő lebomlásra vagy az anyagok természetes elhasználódása kapcsán keletkező sérülésekre (a termék életkora előrehaladtával fakulás vagy a fólia átlátszóságának csökkenése jelentkezhet, amely egy természetes folyamat – vitás esetben a termékeket vissza kell küldeni nekünk bevizsgálásra és megjavítjuk vagy kicseréljük),
 • a termék használatából eredő személyi sérülésekre és anyagi károkra,
 • a termék átalakításából eredő meghibásodásokra vagy abból fakadó esetleges sérülésekre ellen. 

Figyelem: Bármiféle átalakítás vagy módosítás akadályozhatja a termék eredeti kialakítását, rendeltetésszerű használatát és ezáltal veszélyeztetheti annak funkcionalitását. Ez a garancia elvesztésével jár.

Mennyire strapabíró az iglu?

Az iglukat a lehető legnagyobb gondossággal, szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően és korszerű technológiával gyártják, hogy hosszú élettartamot és biztonságos használatot biztosítsanak. Amennyiben azonban a terméket nem az itt leírtaknak megfelelően használják, a sérülések kialakulásának kockázata nem zárható ki teljesen.

Szélállóság:

Megfelelő körülmények között* az Astreea® Igloo ellenáll az erős szélviszonyoknak (Beaufort-skála 6.- 31 mi / h-ig).

* Kemény felületeken bilinccsel rögzítve, puha felületeken homokzsákkal súlyozva, miközben az összes szellőzőnyílás és az ajtó cipzárja zárva van. Vihar vagy hurrikánriasztás esetén ajánlott az átlátszó burkolat eltávolítása (Beaufort-skála 7. és magasabb széllökések esetén).

Javasoljuk, hogy havonta, illetve minden vihar vagy fontos veszélyhelyzet után ellenőrizze, hogy a csavarok és a csavaranyák jól vannak-e meghúzva.

Hóállóság:

Az Astreea® Igloo maximális hóterhelhetősége 200 kg / 450 lbs. Rendszeresen le kell söpörni a havat a károsodás megelőzése érdekében.

Fűtőberendezések használata az Astreea® Igloo-ban:

Kizárólag kültéri típusú elektromos fűtőtesteket használjon. Soha ne használja a következő típusokat hőforrásként: Gáz, Propán, Szén / Faszén, vagy nyílt láng.

Hő- és UV-állóság:

Az Astreea® Igloo szerkezete stabil 21 ° C / -6 ° F (külső hőmérséklet) és + 66 ° C / + 150 ° F (belső hőmérséklet) tartományban, és ellenáll a napsugárzásnak az UV-index 5-ig. Ugyanakkor a napsütéses tavaszi-nyári napokon, amikor a külső hőmérséklet + 10 ° C / + 50 ° F fölött van, a belső levegő hőmérséklete túl magas hőmérsékleti szintre emelkedhet (+ 66 ° C / + 150 ° F fölött).

Ezek a körülmények károsíthatják az Astreea® Igloo szerkezetét, a benne lévő bútorokat, valamint a háziállatokat és növényeket.

A gömb forma révén a napfény szinte mindig derékszögben éri az iglu valamely részét, maximális sugárzási energiát juttatva a kupola alakjába. Ha a külső hőmérséklet + 10 ° C / + 50 ° F felett van, NAGYON AJÁNLOTT az Astreea® Igloo belső hőmérsékletének figyelemmel kísérése, a levegőnyílások nyitva tartása a nap folyamán, és az átlátszó burkolat teljes eltávolítása ha a belső térben a hőmérséklet meghaladja a + 66 ° C / + 150 ° F értékeket.

Az átlátszó burkolatot ajánlott védeni a magas UV-sugárzás ellen, hogy meghosszabbítsa annak élettartamát. Ha ennek az ajánlásnak nem tesz eleget, hőkárosodást szenvedhet el az Astreea® Igloo szerkezete, a benne lévő bútorok, valamint háziállatai és növényei. Ilyen esetekben az Astreea®-ra nem vállal felelősséget, és nem vállal garanciát az ilyen károkért a lehetséges visszaélések miatt.

A gyártóról:

Az Astreea® Igloo az ARSAT Industry által lett kifejlesztve és gyártva, egy olyan európai üzemben, amely globális repülő gyártóknak kínál kiváló minőségű alkatrészeket, büszkén követve a legmagasabb követelményeket. Az Astreea® nagy ígénybevételű szerkezetekhez kínál megoldásokat.

FIGYELEM

A berendezést kizárólag kültéri használatra tervezték. Óvatosan használja, hogy ne befolyásolja az iglu szerkezetét vagy borítását. Az ebben az útmutatóban leírtaktól eltérő bármilyen egyéb használat károsíthatja az iglut, és komoly veszélyt jelenthet a felhasználó számára. A megfelelő működéshez a berendezés helyes használata és megfelelő karbantartása szükséges.